Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1160 people
86419 users - nu online: 1160 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Film News


door Peter van Mokum in Films & boeken , 26 april 2006

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Achter de Schermen

U droomt wij draaien
Actrice Reese Witherspoon sliep onlangs bijna door het belangrijke moment heen waarin de Oscar-nominaties bekend zouden worden. Maar dat stond haar victorie niet in de weg: ze ontving desondanks een nominatie voor haar vertolking van June Carter Cash in de biografie van Johnny Cash: Walk the Line. Terwijl alle kanshebbers op een Oscar-nominatie het waarschijnlijk in hun broek deden van de spanning, lag Sweet Home Alabama-ster Reese Witherspoon lekker op één oortje te ronken, dromend van haar Oscar-nominatie.

“Ik sliep en ze moesten me wakker maken. Ik ben echt blij. Het voelt echt goed om genomineerd te zijn. Ik ben zo trots op deze film,” aldus de tevreden actrice. Witherspoon heeft ook een Golden Globe en een Sceen Actors Guild Award voor haar rol gewonnen.

Air-Travolta


Acteur John Travolta heeft aangeboden als piloot op te treden voor de spelers en staf van het Australische nationale voetbalelftal, dat zich heeft geplaatst voor de wereldtitelstrijd.

Dat John Travolta in films kan vliegen hebben we al gezien in de Look Who's Talking-films. Maar in het echt kan hij het dus ook!

Sterker nog: Travolta is ambassadeur van luchtvaartmaatschappij Qantas (ook sponsor van het team van bondscoach Guus Hiddink).

Bovendien heeft hij zijn eigen vliegveldje voor zijn huis in Florida.


Pitt & Jolie in de Puisten Top Tien

Hollywood “hotties” Brad Pitt en Angelina Jolie vormen misschien een fantastisch koppel, maar worden geplaagd door huidproblemen. Ze hebben namelijk top tien gehaald in de nieuwe lijst van “Bad-skinned celebrities.”

Dokter Vail Reese claimt dat “het dermatologische duo,” zoals hij ze noemt, in het echt niet zo mooi zijn als op het witte doek. Zowel Brad als Angelina zouden last hebben van acne. Bovendien heeft Angelina moedervlekken en een litteken op haar gezicht.

Reese benoemt zijn kandidaten elk jaar op de website www.skinema.com en plaatst ook foto's van de Top-Tien-beroemdheden met huidproblemen. Naast Pitt & Jolie staan ook andere bekendheden op deze skinnies top tien. Golden Globe winnaar Joaquin Phoenix kreeg de titel “Most Striking Scar” en Phillip Seymour Hoffman heeft de “Pale and Proud Award” gewonnen.

Dr. Reese sprak wel zijn bewondering uit voor de zware taak van de technische filmbewerkers van Harry Potter and the Goblet of Fire voor het puistvrij houden van de puberende hoofdrolspelers.

===============================================

In de Bioscoop

Hostel
Eli ‘Cabin Fever’ Roth brengt een horrorfilm over twee Amerikaanse backpackers die in een Slowaaks hostel in een levensgevaarlijke val worden gelokt. Twee avontuurlijke Amerikaanse studenten, Paxton en Josh, backpacken door Europa en ontmoeten hun nieuwe vriend Oli uit IJsland. Tijdens hun reis krijgen ze te horen over de hemel op aarde voor de Amerikaanse backpacker: een afgelegen Slowaaks hostel barstensvol Oost-Europese vrouwen die bloedmooi en minstens zo wanhopig zijn.

Wanneer Paxton en Josh arriveren, leggen ze het gemakkelijk aan met de exotische schoonheden Natalya en Svetlana. Te gemakkelijk... Door al het gefeest merken de Amerikaanse vrienden te laat dat ze in de val gelokt zijn. Ze bevinden zich in een duistere situatie, die steeds gevaarlijker, afgrijselijker en zieker wordt. Bloed, ingewanden, meer bloed en naakt: dat is alles wat schrijver en regisseur Eli Roth in zijn horrorfilms wil zien.

Zijn bloederige regiedebuut Cabin Fever stamt uit 2002 en werd met veel enthousiasme onthaald op internationale horrorfestivals. Samen met Boaz Yakin en Scott Spiegel richtte hij Raw Nerve op, een productiemaatschappij die zich specialiseert in lowbudget horrorfilms. Regisseur Quentin Tarantino noemde Roth “the future of horror” en trad op als een van de uitvoerende producenten van Hostel.
Basic Instinct 2

Sharon Stone keert terug als de verleidelijke schrijfster Catherine Tramell met een nieuw slachtoffer voor haar verraderlijke en dodelijke spel. Wanneer de sensuele maar verraderlijke schrijfster Catherine Tramell opnieuw in aanraking komt met de wet, laat Scotland Yard haar onderzoeken door psychiater Dr. Andrew Glass. Maar net als detective Nick Curran raakt ook Glass verstrikt in het web van manipulatie dat deze zwarte weduwe weet te spinnen. En zo wordt de psychiater een prooi voor het gevaarlijke spel van Tramell.

Jarenlang is er gespeculeerd over een vervolg op Basic Instinct, de zinderende erotische thriller van Paul Verhoeven uit 1992 die van Sharon Stone in één klap een wereldberoemde actrice maakte.

Na veel wikken en wegen keerde Stone veertien jaar later terug voor Basic Instinct 2, maar Verhoeven liet de beker aan zich voorbij gaan. Zijn taak is overgenomen door regisseur Michael Caton-Jones, die films op zijn naam heeft staan als This Boy’s Life, Rob Roy, The Jackal en City by the Sea. Stone’s nieuwe tegenspeler is de redelijk onbekende Engelse acteur David Morrissey, die vooral veel werk voor de Britse televisie heeft gedaan zoals State of Play. Ook had hij rolletjes in Captain Corelli’s Mandolin en Girl with a Pearl Earring.
Rent

Verfilming van de beroemde rock-opera waarin een groep bohémiens zich staande probeert te houden in het drukke, chaotische leven van New York. Deze groep bestaat uit allerlei artiesten en kunstenaars die “hun leven meten met liefde” en dus een geromantiseerd beeld van de realiteit hebben. Hun onevenwichtige levensstijl vergt echter veel van ze. Zo krijgen ze te maken met homoseksualiteit, prostitutie, drugsverslaving, aids en de dood.Rent is een verfilming van de gelijknamige, populaire en revolutionaire musical van Jonathan Larson, die op zijn beurt het verhaal baseerde op de klassieke opera La Bohème van Puccini. De musical werd in de jaren negentig met prijzen overladen, waaronder de Pulitzer, de Obie en vier Tony Awards. Het is een van de langstlopende musicals op Broadway. Veel rollen in de film worden gespeeld door de originele acteurs van de toneelversie uit 1996. Rent betekent een nieuwe weg voor regisseur Chris Columbus, die bekend werd met komedies als Home Alone en Mrs. Doubtfire. Bovendien heeft Columbus de eerste twee Harry Potterfilms geregisseerd.


Habana Blues

Muzikaal drama over twee vrienden die hun carrièremogelijkheden en vriendschapsband testen. Ruy en Tito zijn twee jonge Cubaanse muzikanten. Ze dromen ervan om hun heil buiten Havana te zoeken en beroemd te worden. Ruy woont samen en heeft twee kinderen, maar de relatie met zijn vriendin Caridad staat op een laag pitje.


Tito woont bij zijn oma. De beide ambitieuze muzikanten leren twee Spaanse producenten kennen die in Cuba op zoek zijn naar nieuw talent. Ruy en Tito krijgen de kans om hun dromen waar te maken, maar hun vriendschap komt zwaar onder druk te staan.

De Spaanse regisseur Benito Zambrano is bekend van zijn eerste film Solas uit 1999. Habana Blues is pas zijn tweede film en is genomineerd voor de belangrijkste Spaanse filmprijs: de Goya Award.

De film wordt ondersteund door een vernieuwende Cubaanse soundtrack. Er is meer dan Buena Vista Social Club en Habana Blues bewijst dat!


GERELATEERDMEER VAN PETER VAN MOKUMMEEST GELEZEN VAN PETER VAN MOKUM

Film News

Peter van Mokum, in Films & boeken op 29 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media