Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1161 people
86419 users - nu online: 1161 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Music - Queen in Concert, een weergaloos spektakel


door Rien Ultee in Muziek & CD's , 20 april 2006

This article is also available in English


Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht staat onder andere bekend door het geven van indrukwekkende (symfonische) rockshows. In het Nederlandse theatercircuit zijn bijvoorbeeld Symfo ’99 en de eigen concertante versie van de rockopera Tommy erg succesvol geweest. Nadat het orkest van de Koninklijke Luchtmacht eerder deze producties in de Nederlandse theaters ten gehore had gebracht, leek de keuze voor Queen in Concert een goede greep. De combinatie van een groot orkest en symfonische rock blijkt prima bij elkaar te passen. En het is geweldig te merken dat in deze productie niemand een poging doet om Queen te imiteren.

De cast is veelzijdig en brengt, ieder op eigen wijze, een eerbetoon aan Freddy Mercury. In een geweldige show zien en horen we het befaamde repertoire van Queen de revue passeren. Het vijftig-koppig orkest speelt de sterren van de hemel op een wijze die de liefhebbers van rockmuziek, maar ook andere bezoekers, van de stoelen doet opstaan om lekker mee te swingen op de maten van de muziek.

Het Koninklijke Luchtmacht-orkest heeft een behoorlijke staat van dienst en is regelmatig te horen en te zien op diverse officiële festivals. In 1985 gaf de Koninklijke Luchtmacht een legendarisch concert in het kader van Live AID, dat onder andere plaatsvond in het Londense Wembley Stadion. Tal van artiesten riepen hierbij op een einde te maken aan de hongersnood in Afrika en brachten daarvoor een gigantisch geldbedrag bijeen. Eén van de wereldberoemde topacts tijdens deze happening was Queen. In 1991 overleed Queen-zanger Freddy Mercury aan de gevolgen van aids. De band Queen is na de dood van Freddy uit elkaar gegaan, maar de muziek is blijven voortleven bij de miljoenen fans over de gehele wereld.

Queen en de Koninklijke Luchtmacht hebben nog iets gemeen: ze spreken beide mensen van alle leeftijden aan en dat was te zien op de première. Op de uitnodiging voor deze première stond Black Tie (smoking dus), maar helaas was er weer een groot aantal mensen dat daaraan geen gehoor had geven. Ik zag bij het feest dat na het concert werd gegeven diverse VIP’s in een gewoon kostuum rondlopen, en dat vond ik dus jammer.

De couturier Frans Molenaar had voor deze speciale avond zijn koninklijke onderscheiding op de revers gedaan; omdat ik enigszins kleurenblind ben, dacht ik eerst dat het lintje roze was maar het bleek oranje te zijn. Ook Henk Krol was aanwezig en had zijn onderscheiding in, maar dat was in vergelijking met die van Frans Molenaar natuurlijk maar een kleintje.


Bij gesprekken met de diverse VIP’s waren er overigens wel wat kritische opmerkingen te horen over de cast, over Syb van der Ploeg die uit “De Kast” is gegaan en wat moeite met de dames had.

Ook waren er onder de aanwezigen enkelen die wat kritische geluiden lieten horen over de vertolker van Freddy Mercury, Bert Heerink, die voor de pauze niet zo goed bij stem was.

En die mening was ook ik toegedaan. Ik stelde voor om voortaan maar een tonnetje met haring in de kleedkamer neer te zetten, want dat was volgens mijn vader zaliger een goede remedie tegen stemmen die schor zijn.

Ik kon persoonlijk de vergelijking van Freddy Mercury met Robin van den Akker niet weerstaan, en had daardoor moeite de andere mannelijke leden te volgen. Ik heb echter genoten van de boys uit de band en uiteraard ook van de sexy jongens van de cast.

Het concert sloot af met een couplet van het Engelse volkslied “God Save The Queen.” Ik roep al jaren: God Save The Queens!
Voor de tourlijst (tot eind mei in het hele land) kijk op http://www.queeninconcert.nl

GERELATEERDMEER VAN RIEN ULTEEMEEST GELEZEN VAN RIEN ULTEE

Music - Queen in Concert, een weergaloos spektakel

Rien Ultee, in Muziek & CD's op 23 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media