Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1149 people
86419 users - nu online: 1149 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Tiener richt bloedbad aan in homobar in New Bedford


door Redaktie in Algemeen , 11 april 2006

This article is also available in English


In de vroege ochtend van donderdag 2 februari liep een geheel in het zwart geklede tiener de homokroeg Puzzles Lounge in New Bedford, Massachusetts, binnen, bestelde een bier en vroeg of hij zich in een gay bar bevond. Na dit eerste biertje opgedronken te hebben, bestelde hij een tweede en liep naar de biljarttafel achterin de bar, waar twee mannen pool speelden. Zonder verder iets te zeggen, haalde hij - aldus een verklaring van de barkeeper - een bijl te voorschijn en sloeg daarmee een van de biljarters op het hoofd.

Toen de tweede speler zijn partner te hulp wilde schieten, trok de jongen een pistool en begon te schieten. Hierbij raakten twee mensen gewond, waarvan één levensgevaarlijk.
Net voor de politie arriveerde, vertrok de jongen, die later werd geïdentificeerd als de achttien-jarige Jacob D. Robida.
Een paar dagen later werd Robida gesignaleerd in Gassville, Arkansas. Toen een politieman hem probeerde aan te houden, schoot Robida hem dood. Na een woeste achtervolging werd Robida klem gereden, waarna weer een schietpartij volgde.


Hierbij vermoordde Robida de drieëndertig-jarige Jennifer Bailey die bij hem in de auto zat, voordat hijzelf dodelijk gewond raakte.

Enige uren later overleed Robida in het ziekenhuis. Voor de politie is het nog onduidelijk welke relatie er tussen Bailey en Robida bestond. “Klaarblijkelijk had ze voordien al een relatie met deze gozer en had ze met hem gecorrespondeerd. Maar afgezien hiervan, tasten we hierover in het duister,” aldus Sgt. C.J. Ellyson.

Even onduidelijk is de reden voor het bloedbad in Puzzles Lounge. Volgens de politie heeft onderzoek van zijn computer aangetoond dat Robida op een hellend vlak leefde.

Op zijn website had hij foto’s van zichzelf geplaatst waarop hij onder het pseudoniem “Jake Jekyll” een geweer richt. Deze foto’s droegen het bijschrift “seriemoordenaar.”

Bovendien werden er in zijn kamer “nazi-regalia” en antisemitische lectuur aangetroffen.

Op donderdagavond werd voor Puzzles Lounge een wake gehouden, waarbij ook de burgemeester van New Bedford en andere plaatselijke politici aanwezig waren.

Burgemeester Scott Lang noemde het bloedbad “een misdaad tegen iedereen in deze stad.”Commentaar:
Re: Tiener richt bloedbad aan in homobar in New Bedford-


Reactie van Reinier dd. 11 april 2006
zeer vermoedelijk was deze man zelf homosexueel maar kon daarmee niet uit de voeten. Wetenschappelijk onderzocht bij potenrammers, een vrij hoog percentage blijkt zelf homosexueel te zijn.

verder commentaar is volledig overbodig op zo'n bericht. Naar alle waarschijnlijk hebben we hier te maken met een psychisch gestoord, wellicht psychopaat, persoon. Naar zijn motieven is het alleen nog maar gissen, zonder ingelicht te zijn over meer achtergronden


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Tiener richt bloedbad aan in homobar in New Bedford

Redaktie, in Algemeen op 14 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media