Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1153 people
86419 users - nu online: 1153 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Billy Crystal en Chris Rock zeggen ‘Nee’ tegen Oscars


door Redaktie in Films & boeken , 06 april 2006

This article is also available in English


Billy Crystal zal de komende Oscar-uitreiking niet presenteren. Hij heeft het in het verleden al acht keer gedaan en vindt het nu wel welletjes geweest. Crystal heeft het veel te druk. Hij is bezig met zijn immens populaire one-man show 700 Sundays en kan daardoor geen tijd vrijmaken om de Oscars te presenteren. Komiek Chris Rock, die vorig jaar gastheer was, heeft ook te kennen gegeven dat hij het niet zal doen.

Andere favorieten die voor de presentatie werden genoemd, waren Whoopi Goldberg en Steve Martin, die ook allebei de Oscars al eerder hebben gepresenteerd, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op de in Nederland niet zo bekende Jon Stewart.
Stewart wordt beschouwd als een van Amerika’s belangrijkste maatschappijkritische komieken. Hij is sinds januari 1999 presentator van Comedy Central’s The Daily Show.

Voor dit programma interviewde hij onder andere voormalig president Bill Clinton, vooraanstaande politici als Hillary Rodham Clinton, John Kerry, John Edwards en Bob Dole. En ook de wereld van Hollywood is hem niet onbekend, aangezien hij ook vraaggesprekken voerde met onder anderen Tom Cruise, Tom Hanks en Bruce Willis. Met zijn show en individueel heeft Stewart de afgelopen jaren een groot aantal prijzen in de wacht gesleept, dus ook de zenuwen en de emotionele ontladingen van een prijsuitreiking zijn hem niet vreemd.


Met acht nominaties, waaronder Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Scenario, maakt de cowboy-liefdesgeschiedenis Brokeback Mountain van Ang Lee dit jaar de meeste kans op een Oscar.

Ook genomineerd voor Beste Film en Beste Regie zijn: Capote van Bennett Miller (vijf nominaties), Crash van Paul Haggis (zes nominaties), Good Night, and Good Luck van George Clooney (zes nominaties) en Munich van Steven Spielberg (vijf nominaties). Grote afwezige in dit rijtje is Golden Globe winnaar Walk the Line, waarvan beide hoofdrolspelers wel zijn genomineerd.

De Nederlandse co-productie Paradise Now van Hany Abu-Assad is als Palestijnse inzending genomineerd in de categorie Beste Buitenlandse Film. In de categorie Beste Animatiefilm voor de verandering geen Pixar computeranimatiefilm, maar de Japanse tekenfilm Howl's Moving Castle en de stop-motion films Corpse Bride en Wallace & Gromit.


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Billy Crystal en Chris Rock zeggen ‘Nee’ tegen Oscars

Redaktie, in Films & boeken op 09 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media