Back to Top
Vrijdag 06 Dec
86386 users - nu online: 1636 people
86386 users - nu online: 1636 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
COC Amsterdam in grote financiële problemen


door Redaktie in Algemeen , 04 april 2006

This article is also available in English


De financiële positie van het COC Amsterdam is ernstig in gevaar. Om het voortbestaan van de vereniging op korte termijn veilig te stellen moet een noodplan worden uitgevoerd. Slaagt dit plan niet, dan zal het noodzakelijk zijn de deuren per 21 maart aanstaande te sluiten. De belangrijkste reden hiervoor is het uitblijven van toegezegde gemeentelijke projectsubsidies. Hoewel ambtenaren het COC telkens verzekeren dat de aanvragen zullen worden gehonoreerd, is tot nu toe slechts voor een paar voorstellen daadwerkelijk geld overgemaakt.

Als gevolg hiervan zijn er nu acute cash-flow problemen. De opleving van de horeca-activiteiten die per 1 november is ingezet levert nog niet voldoende op.

Het Amsterdamse COC is actiever dan ooit te voren. Het afgelopen jaar heeft COC Amsterdam hard gewerkt om de organisatie aan te passen aan de nieuwe uitdagingen waar de homogemeenschap voor staat. Het COC Amsterdam doet meer projecten dan ooit: voorlichting op scholen, integratieprojecten en activiteiten met de politie gericht op veiligheid. Bovendien ondersteunt de vereniging mensen met specifieke problemen zoals ouderen, gehandicapten, allochtonen, homoseksuele asielzoekers en transgenders en bieden hun voorzieningen aan. Daarnaast wordt gewerkt aan een nieuwe programmering van culturele en ontmoetingsactiviteiten waar de homogemeenschap zich in kan herkennen. Dit alles gebeurt vanuit een ideële visie met een zakelijke aanpak.

Er is een businessplan ontwikkeld voor verbetering van de voorzieningen en om meer ruimte te creëren voor nieuwe initiatieven. Ook zijn er nieuwe medewerkers aangetrokken die staan te trappelen om nieuwe, creatieve initiatieven uit te voeren.
Het Amsterdamse COC heeft op korte termijn een financiële injectie nodig van 200.000 euro om het voortbestaan van de organisatie te garanderen en de reorganisatie te voltooien.


Begin februari heeft het COC Amsterdam daarom een noodplan gelanceerd waarin sponsors worden benaderd voor financiële steun en de gemeente wordt opgeroepen om de gedane toezeggingen na te komen.

Op 23 februari organiseert COC Amsterdam een benefietavond. Nadere informatie over het programma van de avond zal te vinden zijn op de website.

Begin maart zal de balans worden opgemaakt. Mocht de reddingscampagne onvoldoende opleveren en de gemeente niet alsnog haar toezeggingen nakomen dan rest het COC Amsterdam geen andere optie dan de deuren te sluiten.

UPDATE
Benefietfeest Pink Alert succesvol!
Ruim vierhonderd betalende bezoekers. 75 nieuwe leden. € 18.500 inkomsten.Commentaar:
Re: COC Amsterdam in grote financiële problemen-


Reactie van eddie36 dd. 04 april 2006
gedateerd bericht lijkt mij


Reactie van rickams dd. 05 april 2006
erg gedateerd..... we zijn inmiddels dicht.. (op nog een paar feesten in april na) per 1 mei wordt het pand overgedragen aan de eigenaar. en stop COC Amsterdam haar horeca activiteiten. begin van het einde ?


Reactie van Henk dd. 20 augustus 2010
Dit is gedateerd, en er zijn volop horeca activiteiten zoals bevoorbeeld vanavond. Redactie, wat doet dit bericht hier nog in Augustus 2010?


Reactie van tomnl dd. 21 augustus 2010
Dit artikel zit in het archief Henk :!:


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

COC Amsterdam in grote financiële problemen

Redaktie, in Algemeen op 09 april 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media