Back to Top
Zondag 05 Apr
86426 users - nu online: 901 people
86426 users - nu online: 901 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 6 min. Printervriendelijke Pagina  
Film News


door Peter van Mokum in Films & boeken , 27 maart 2006

This article is also available in English
lengte: 6 minuten


Achter de Schermen

Paris Hilton aangeklaagd

De fameuze Paris Hilton (House of Wax) is wederom betrokken bij een schandaal. Het verrassende hiervan is dat Paris dit keer niet het “slachtoffer” is, maar de aanstichter. De erfgename heeft toegegeven leugens te hebben verspreid over Zeta Graff, een model en actrice die ook een relatie heeft gehad met Hilton's ex-verloofde Paris Latsis.

Graff daagde de “glamgirl” van de zomer al voor de rechter toen Hilton in een interview met de Amerikaanse krant de New York Post het imago van Graff door het slijk haalde door haar te bestempelen als een ziekelijke jaloerse (ex-)vriendin en crimineel. Graff eiste toen al tien miljoen dollar wegens haar beschadigde imago.

Volgens een bron bevestigde Paris Hilton in haar getuigenverklaring over de lasterzaak gelogen te hebben toen ze de pers vertelde dat Graff haar had aangevallen in een nachtclub in London.“Ik zal Hilton een waardevolle les leren over wat er kan gebeuren als je iemand zijn reputatie probeert te ruineren. Ze heeft meerdere leugens over mij verteld, en loog herhaaldelijk onder ede tijdens haar laatste getuigenis. Ik kijk er naar uit dit allemaal voor de jury te verklaren,” vertelde Zeta Graff. Hiltons woordvoerster kon zich niet over de zaak uitlaten omdat het proces nog aan de gang is en elke verklaring de zaak enigszins zou kunnen beïnvloeden.Wanhopige Ben Affleck zoent voor luiers

Acteur Ben Affleck stond aan de kassa toen hij zich realiseerde dat hij zijn portefeuille was vergeten. Hierop vroeg hij andere klanten om hulp. De wanhopige Affleck wist niet anders dan een vrouw een zoen op de wang te geven zodat zij de luiers voor hem betaalde.

Volgens omstanders wilde Affleck zijn Boston Red Sox baseballpet absoluut niet verkopen. In plaats daarvan gaf hij die zoen aan de fan. “Ik heb die luiers écht nodig, anders wordt mijn vrouw razend,” aldus de trotse vader. Affleck trouwde eind juni 2005 met actrice Jennifer Garner en samen hebben ze een kind.
Tom Cruise meest irritante acteur

Hollywoodster Tom Cruise wordt niet alleen beschouwd als de grootste filmster aller tijden, maar ook als de meest irritante. Dat blijkt uit een enquête onder de lezers van het Britse magazine Empire, ter ere van de tweehonderste editie. Cruise verloor zijn geloofwaardigheid bij zijn fans nadat hij op krankzinnige wijze zijn liefde voor Katie Holmes bekend maakte.

“Tom Cruise is waarschijnlijk automatisch gestemd als meest irritante acteur doordat hij vorig jaar zoveel in de spotlights stond met zijn aanstaande en zwangere vrouw Katie Holmes," aldus een woordvoerder van Empire.“Maar hij is ook gekozen tot grootste filmster aller tijden.” In de categorie Biggest Movie Star of All Time liet Tom Cruise de concurrenten Robert De Niro, Harrison Ford, Al Pacino en Marilyn Monroe achter zich. En bij de meest irritante sterren wist hij te “winnen” van Jennifer Lopez, Julia Roberts, Adam Sandler en Jim Carrey.

===================

In de bioscoop

God Is My DJ


Een Nederlandse documentaire over de fascinerende wereld van de dance waarin ID&T eigenaar Duncan Stutterheim zijn dromen waarmaakt. Duncan Stutterheim, mede-oprichter van ID&T, wordt door een tomeloze ambitie gedreven. De wereld waarin hij met zijn vrienden leeft wordt bepaald door hedonisme en ambitie enerzijds en de zoektocht naar zingeving en geborgenheid anderzijds.


Een beklemmende tegenstelling waarbinnen hij zijn weg moet zien te vinden.

Duncan startte op zijn achttiende een klein koeriersbedrijfje en begon een jaar later met zijn broer en zakenparner Miles gabberhousefeesten te organiseren.

Dat bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot ID&T, dat onder meer een platenlabel, een horecaonderneming en een mediabedrijf is. Maar de successen kregen een keerzijde toen Miles verongelukte.

Daarnaast is Duncan vader geworden en moet hij zijn wilde leven zien te combineren met de verantwoordelijkheid voor zijn twee dochters.


Three Burials

Regiedebuut van en met Tommy Lee Jones, waarin twee mannen het lijk van een Mexicaan naar diens geboortedorp proberen te krijgen voor een begrafenis. Aan de Amerikaans-Mexicaanse grens raakt grenswachter Mike Norton (Barry Pepper) betrokken bij de dood van Melquiades Estrada. Het slachtoffer wordt vlug begraven en in het stadje beschouwt men het incident als afgesloten. Het gaat immers maar om een illegale arbeider.

Maar wanneer ranch-medewerker Pete Perkins (Tommy Lee Jones), een goede vriend van Estrada, erachter komt wat er met hem is gebeurd gaat hij achter Mike aan. Hij dwingt Mike het lichaam op te graven en samen met het lijk trekken ze naar het Mexicaanse geboortedorp van Estrada.De tocht met het lijk verloopt uiteraard niet zonder moeilijkheden. Het drama Three Burials (Los tres entierros de Melquiades Estrada) is de eerste film die acteur Tommy Lee Jones (The Fugitive) heeft geregisseerd. Dit regiedebuut werd positief ontvangen op het Film Festival van Cannes, waar de film meteen in de race was voor een Gouden Palm.

Jones werd uitgeroepen tot Beste Acteur, en ook het scenario van Guillermo Arriaga (21 Grams) viel tijdens Cannes in de prijzen. Naast Jones is er een hoofdrol weggelegd voor Barry Pepper (The Snow Walker). De rol van Melquiades Estrade wordt gespeeld door Julio Cedillo (The Alamo).


Brokeback Mountain

Drama van Ang Lee naar het boek van E. Annie Proulx over de liefde tussen twee cowboys in de jaren zestig.

In de zomer van 1963 worden de jonge cowboys Ennis del Mar (Heath Ledger) en Jack Twist (Jake Gyllenhaal) als schaapherders de hellingen van Brokeback Mountain in Wyoming opgestuurd. Tussen de twee ontvouwt zich een diepe relatie die hun hele leven zal duren.

Ennis trouwt met Alma en Jack verhuist naar Texas waar hij in het huwelijk treedt met Lureen. Beiden krijgen kinderen. Als de twee mannen elkaar vier jaar later weer tegenkomen, blijkt hun vriendschap alleen maar sterker en intiemer geworden te zijn.

Vanaf dat moment zien Ennis en Jack elkaar een paar keer per jaar en hun geheime band blijft met moeite in stand.Ze worstelen met eeuwige vragen van trouw en vertrouwen en merken dat liefde de enige constante factor in hun leven is.Regisseur Ang Lee heeft al uiteenlopende films geregisseerd zoals de komische drama's The Wedding Banquet en Eat Drink Man Woman, de kostuumfilms Sense and Sensibility, het oorlogsdrama Ride with the Devil, het familiedrama The Ice Storm, het martial-arts epos Crouching Tiger, Hidden Dragon en de actiefilm Hulk.

De Australische acteur Heath Ledger werd vooral bekend door zijn rol in A Knight's Tale en speelde verder hoofdrollen in films als The Patriot, Monster's Ball en The Four Feathers. Jake Gyllenhaal is bekend geworden door de cultfilm Donnie Darko, en was verder te zien in The Day After Tomorrow, terwijl hij ook een rol vervuld in Jarhead, een oorlogsfilm die eveneens binnenkort in première gaat.


Syriana

Terwijl CIA-agent Robert Barnes (George Clooney) de verontrustende waarheid achter het werk ontdekt waaraan hij zijn leven gewijd heeft, krijgt een jonge oliehandelaar (Matt Damon) te maken met een familietragedie en zoekt zijn heil in een vennootschap met een idealistische Arabische prins. Een zakelijke advocaat komt voor een moreel dilemma te staan tijdens de fusie van twee machtige Amerikaanse oliemaatschappijen, terwijl aan de andere kant van de wereld een Pakistaanse tiener ten prooi valt aan de rekruteringsmethodes van een charismatische geestelijke.

Allemaal spelen ze een kleine rol in het immense en complexe systeem achter de olie-industrie, onwetend welke explosieve impact hun levens op de wereld zullen hebben.Syriana is geschreven en geregisseerd door Stephen Gaghan, Oscar-winnaar met zijn scenario voor Steven Soderbergh’s Traffic. Bij zijn research voor Traffic ontdekte hij al enkele interessante parallellen tussen de oorlog tegen drugs en de machtspelletjes in de olie-industrie. Het boek See No Evil, de memoires van CIA-agent Robert Baer, die gestationeerd was in het Midden-Oosten, inspireerde Gaghan tot het schrijven van Syriana.

Net als Traffic richt ook deze film zich weer op verschillende personages, die allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij één centrale kwestie. De cast bestaat naast een aantal nieuwkomers uit bekende namen als George Clooney, Matt Damon, Jeffrey Wright, Chris Cooper en Christopher Plummer.


GERELATEERDMEER VAN PETER VAN MOKUMMEEST GELEZEN VAN PETER VAN MOKUM

Film News

Peter van Mokum, in Films & boeken op 30 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media