Back to Top
Vrijdag 10 Apr
86426 users - nu online: 1039 people
86426 users - nu online: 1039 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brutale diefstal erotisch kunstwerk uit bar in Palm Springs


door Redaktie in Algemeen , 10 maart 2006

This article is also available in English


Op vrijdag 2 december vorig jaar hebben onverlaten een homo-erotisch kunstwerk ontvreemd uit de Barracks Bar in Palm Springs. Het gaat om een interpretatie door de plaatselijke kunstenaar William “Taurus” Webster van een oorspronkelijk werk van Stephan (a.k.a. Etienne). Het schilderij was met schroeven bevestigd aan de buitenmuur van de afgesloten binnenplaats van de bar. Om zich toegang te verschaffen hebben de dieven een deel van de schutting om de patio verwijderd. Ze moeten dat bij klaarlichte dag hebben gedaan, want toen de schoonmaker om half negen ’s ochtends het pand verliet hing het kunstwerk er nog, maar het was verdwenen toen de barkeeper kort na het middaguur arriveerde.

Het kunstwerk is op hout geschilderd en ongeveer twee-en-een-halve meter hoog en meer dan één meter breed. De waarde ervan wordt geschat op tweeduizend dollar, aangezien er maar twee exemplaren van bestaan. Het andere hing jarenlang in de voormalige leerbar Loading Dock in San Francisco en bevindt zich nu in een privé-collectie.

De door Webster vervaardigde reproducties van werken van beroemde homo-erotische kunstenaars zijn ondertussen een gewild verzamelobject. Bovendien hangen zijn werken in verschillende Amerikaanse leerbars, zoals The Barracks, de Faultline in Los Angeles en The Edge in San Francisco. Vooral Webster’s interpretaties van het werk van Tom of Finland zijn populair. De Tom of Finland Foundation zet zich dan ook actief in bij het oplossen van deze diefstal, die wordt onderzocht door het Cathedral City Police Department.

Eén van de drie eigenaren van The Barracks, John Rentsch, vermoedt dat de dieven waarschijnlijk halsoverkop de benen hebben genomen toen de barkeeper arriveerde: “Ze hebben de schroevendraaier die ze hebben gebruikt om het werk van de muur te verwijderen, achter gelaten. Die is nu in de handen van de politie, waar ze hem op vingerafdrukken onderzoeken,” verklaarde Rentsch.


“De prioriteit van de dieven lag duidelijk bij het in handen krijgen van het kunstwerk. Er waren op de patio veel andere voorwerpen - verwarmingsapparatuur, fans, een gril - die ze veel gemakkelijker hadden kunnen verwijderen en verkopen. In plaats daarvan namen ze een uniek en goed te herkennen kunstwerk mee."

"Het zal erg moeilijk zijn dit te verkopen. Het is niet iets waarvan je kunt beweren dat het ‘van een vrachtwagen is gevallen.’ We zullen niet rusten tot het kunstwerk weer terug is op zijn rechtmatige plaats, waar het door de bezoekers van de bar kan worden gezien. Wij vragen daarom de help van de homoscene bij onze speurtocht,” aldus Rentsch.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een werk van deze omvang ineens in Nederland zal opduiken, wie mocht weten waar het werk zich bevindt kan contact opnemen met John@TheBarracksBar.com.Commentaar:
Re: Brutale diefstal erotisch kunstwerk uit bar in Palm Springs-


Reactie van Martinartist dd. 09 april 2006
Hoezo kunstwerk?
Het gaat om een interpretatie - etc.
Ofwel, het is gewoon gekopieerd van een oudere tekening van Etienne. Gewoon nog een keer kopieren, dan maar.


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Brutale diefstal erotisch kunstwerk uit bar in Palm Springs

Redaktie, in Algemeen op 13 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media