Back to Top
Vrijdag 10 Apr
86426 users - nu online: 1037 people
86426 users - nu online: 1037 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Onderzoek naar sociale uitsluiting van homojongeren


door Redaktie in Algemeen , 07 maart 2006

This article is also available in English


In december startte een onderzoek naar de uitsluiting van lesbische, homo- en biseksuele jongeren in Europa. De onderzoekster vraagt om medewerking in de vorm van ervaringen van homojongeren met sociale uitsluiting. Het onderzoek wordt gedaan in opdracht van ILGA Europe (de Europese vereniging van homo en lesbische organisaties) en van IGLYO (de Europese vereniging van homojongeren-organisaties).

Met het onderzoek willen zij de positie van homojongeren op de agenda van Europese instellingen zetten. Het is dan ook de bedoeling dat het rapport nog dit jaar wordt gepresenteerd tijdens een hoorzitting van het Europese parlement.

De bedoeling van het onderzoek is een overzicht te geven van onderzoeksmateriaal, maar ook van realistische levenservaringen van homojongeren. Vooral die concrete casussen kunnen van belang zijn in lobby-activiteiten. Door concrete voorbeelden te geven, kunnen beleidsmakers bewust worden gemaakt van het feit dat homojongeren inderdaad soms worden buitengesloten en dat er iets aan gedaan moet worden.De onderzoekster, Judith Takács, vraagt homo-organisaties en antidiscriminatie-organisaties in verschillende landen om hulp. Het gaat haar vooral om onderzoeksgegevens en om concrete voorbeelden van discriminatie en uitsluiting. De taal van het onderzoek is Engels, maar ook Nederlands materiaal is welkom.
Daarnaast heeft Takács een vragenlijst gemaakt, die bedoeld is voor homojongeren zelf en die te vinden is via Tolerante Scholen Net (http://tolerantescholen.net).

De onderzoekster vraagt ook om deze vragenlijst zo breed mogelijk te verspreiden. Het gaat om een kort onderzoek. Het is daarom de bedoeling dat het materiaal en vragenlijsten voor 31 januari 2006 worden teruggestuurd naar de onderzoekster: socialexclusionresearch@iglyo.com.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Onderzoek naar sociale uitsluiting van homojongeren

Redaktie, in Algemeen op 10 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media