Back to Top
Zondag 05 Apr
86426 users - nu online: 893 people
86426 users - nu online: 893 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Achterkleinzoon Lord Tennyson vermoord


door Redaktie in Algemeen , 05 maart 2006

This article is also available in English


Kort voor kerst werd de 85-jarige Hallam Tennyson vermoord aangetroffen in zijn Londense woning. De politie wilde niet al te diep op de doodsoorzaak ingaan, maar vermeldde wel dat de openlijk homoseksuele Tennyson een “kleurrijk” leven leidde en dat hij “een open verhouding” met zijn partner had, die hem toestond “tot wel drie mannen per week” mee naar huis te nemen.

Op zich is dit een bericht zoals er, helaas, zoveel verschijnen. De dood van Hallam Tennyson zou waarschijnlijk dan ook met een paar regels zijn afgedaan, ware het niet dat hij de achterkleinzoon was van de beroemde negentiende-eeuwse dichter Alfred, Lord Tennyson.

In een artikel dat Hallam Tennyson zo’n zeven jaar geleden publiceerde, schreef hij: “Lord Tennyson, mijn overgrootvader, leefde van 1809 tot 1892 en zou zonder twijfel met afschuw over mij vervuld zijn geweest. Hij was seksueel preuts, terwijl ik altijd erg vrijzinnig tegenover seks heb gestaan.”

Ondanks zijn voorkeur trouwde Tennyson in 1945 met Margo, die hij voor hun huwelijk over zijn homoseksualiteit vertelde: “Maar ze wist niet wat dat betekende,” schreef hij. “Ik legde het haar uit, maar ze zei dat het haar niet kon schelen.”

Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren. Hoewel een psychiater die Tennyson voor zijn huwelijk bezocht, verklaarde dat zijn homoseksualiteit “slechts een fase was en dat de liefde van een goede vrouw [hem] kon veranderen,” bleek dit niet het geval.

In de autobiografie A Haunted Mind, die Tennyson in 1984 publiceerde, schrijft hij zeer openhartig over zijn seksuele avonturen: “Onvermijdelijk was hierbij natuurlijk van veel verspilling sprake.In plaats van uren in openbare toiletten rond te jagen, had ik verschillende boeken met de lengte van Oorlog en vrede kunnen lezen. Ik had er zelfs een kunnen schrijven.”

In zijn boek belichtte hij echter niet alleen de aangename kanten van dit bestaan, hij vertelde ook dat hij werd bespuugd, aangevallen en beroofd tijdens deze zoektochten naar gezelschap. Naar aanleiding van dit boek ontving hij een fanbrief van een dertien jaar jongere man, die zijn partner zou worden.

Het opmerkelijke van deze geschiedenis is, dat Hallam Tennyson is vernoemd naar Arthur Henry Hallam, de hartsvriend van zijn overgrootvader. Bij diens dood in 1850 publiceerde de dichter zijn vermaarde elegie In Memoriam, waarin velen tegenwoordig een klaagzang over een verloren minnaar, of in ieder geval geliefde, lezen.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Achterkleinzoon Lord Tennyson vermoord

Redaktie, in Algemeen op 08 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media