Back to Top
Donderdag 28 mei
86439 users - nu online: 1106 people
86439 users - nu online: 1106 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Hollywood Hunk - Rijzende ster Garrett Hedlund is aantrekkelijk en niet preuts


door Julien Beyle in Media & entertainment , 31 december 2005

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Als er niet op het allerlaatste moment een kink in de planning is gekomen, is medio oktober de nieuwste film van John Singleton (de regisseur van 2 Fast 2 Furious) in première gegaan. Four Brothers vertelt het verhaal van vier broers die, nadat hun moeder is gedood bij een overval op een kleine supermarkt, besluiten op geheel eigen wijze de moordenaar op te sporen. En als ze hem eenmaal hebben, dan zullen ze snel met hem afrekenen. Want welke idioot vermoordt nou de liefste vrouw ter wereld terwijl ze boodschappen doet?

Tijdens hun speurtocht komen ze er al snel achter dat er iets groots achter de moord op hun moeder zit. Mevrouw Mercer is niet toevallig tijdens een overval om het leven gekomen - het lijkt er meer op dat ze is geëxecuteerd. Maar waarom? En wie heeft daar baat bij? Voor de gebroeders Mercer wordt het steeds belangrijker dit vieze zaakje tot op de bodem uit te zoeken. Desnoods tot op de bodem van een dichtgevroren meer!

De gebroeders Mercer worden gespeeld door Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, Andre Benjamin en Garrett Hedlund. Wie een beetje in de hedendaagse muziekwereld is ingevoerd zal zich afvragen hoe Andre Benjamin, beter bekend onder zijn artiestennaam Andre 3000 en als het brein achter het succes van de band Outkast, en Tyrese Gibson, ook een zwarte man, de broers van Mark Wahlberg en Garrett Hedlund kunnen spelen. Het antwoord op deze vraag is uiterst simpel: de twee zwarte en de twee blanke jongens zijn door dezelfde moeder geadopteerd!
Wie vervolgens stills van deze film onder ogen krijgt, zal zich bovendien meteen afvragen: wie is in vredesnaam dat lekkere ding Garrett Hedlund? Ook die vraag is te beantwoorden.

Vliegende start

Hedlund werd op 3 september 1984 in Roseau in de Amerikaanse staat Minnesota geboren en ging in Scottsdale, Arizona, naar de middelbare school. Daar begon zijn interesse voor een filmcarrière serieuze trekken aan te nemen. Hij begon filmscripts te lezen en zich in bepaalde rollen in te leven. In een interview zegt hij hierover: “Ik las de scripts van films die ik niet had gezien, en vormde me een eigen idee van een personage en pretendeerde dat ik de rol moest spelen, films als Five Easy Pieces, en dingen met grote acteurs toen ze nog jong waren, en de films die hun loopbaan op het spoor zetten, en daarna las ik over ze, en daarna bekeek ik de film en bekeek min of meer wat ze deden, maar het hele gedoe met dat soort studie was eigenlijk alleen maar om me te laten zien dat er geen regels zijn, en dat ik gewoon mijn gevoel kan volgen en mijn gevoel kan trainen om eigenlijk, weet je, er klaar voor te zijn.”Deze zelfstudie heeft in ieder geval vruchten afgeworpen, want kort na zijn aankomst in Californië kreeg hij zijn eerste rol in Troy, waarin hij Patroclus speelde, de neef van Achilles (Brad Pitt). Na zijn vliegende start in dit publiekssucces werd hij gecast in Friday Night Lights, ook al een kaskraker. Toch ligt zijn naam nog niet bestorven in de mond van de liefhebbers van mannelijke schoonheid. Zal in Hedlund’s geval drie maal scheepsrecht blijken te zijn en zal zijn naam na Four Brothers tienermeisjes van beiderlei kunne (en alle leeftijden) hartkloppingen van opwinding bezorgen? De producent van Four Brothers, Lorezno di Boneventura, is daarvan overtuigd. “Kijk gewoon naar hem. Hij is mooi. Als je hem op het scherm ziet, kun je niets anders doen dan naar hem staren. En, hij kan acteren,” jubelde hij.

Bij de casting van Four Brothers is het opmerkelijk dat de enige acteur die geen ervaring in de muziekbusiness heeft, juist is uitverkoren om de rol van rockmuzikant te spelen. Hedlund wuift vragen hierover echter weg met de opmerking: “Ik heb nooit voor geld muziek gemaakt, maar ik heb veel trombone gespeeld op school, in de kerk in het koor gezongen en voor de lol aan karaoke gedaan. Ik ben dus niet incompetent wat muziek betreft.”

Blote billen

Het is opmerkelijk dat Hedlund in zijn eerste film de rol van Patroclus speelde, aangezien volgens de overlevering namelijk het tomeloze verdriet over diens dood Achilles aanzette tot zijn strijd tegen Troje en de geleerden zijn het er nog steeds niet over eens of ze minnaars waren of “gewoon” boezemvrienden. Want ook in Four Brothers heeft Hedlund’s personage, Jack, een enigszins in het midden blijvende erotische voorkeur. Tijdens hun speurtocht naar de moordenaar wordt Jack, als de jongste, door zijn broers vaak geplaagd en geslagen en voor mietje uitgemaakt.Hij zegt hierover: “Ik mag geplaagd worden omdat ik homo zou zijn, maar in werkelijkheid weet je niet of mijn personage homo, hetero of aseksueel is. Hij heeft geen vaste vriend, maar ook geen vriendin, en praat over geen van beide seksen. Hij is meer een eenling, gelukkig als hij samen is met zijn gitaar, alleen op zijn kamer. Maar desondanks denk ik dat hij de sterkste van alle broers is. Hij mag dan wel veel geplaagd worden, maar hij zorgt dat de klus wordt geklaard, wat die klus ook mag zijn.”

Voor de liefhebbers van mannelijk naakt heeft Four Brothers een extra aantrekkelijkheid, aangezien we Hedlund kunnen bewonderen terwijl hij een douche neemt. In deze scene wordt werkelijk de intimiteit van broers onder elkaar zichtbaar gemaakt, want tegelijkertijd zit Mark Wahlberg op het toilet, terwijl een andere broer een praatje staat te maken tot hij kan gaan pissen. Voor Tyrese Gibson was deze scene eigenlijk te veel van het goede, maar Wahlberg herkende het uit zijn eigen jeugd: “Ik ben opgegroeid in een gezin met veel mensen en één badkamer, weet je. Negen kinderen en twee ouders.”En ook Hedlund zei in een interview dat het “realistisch voor hen is om samen de badkamer te gebruiken aangezien er maar één in huis is.” En over het feit dat hij als enige zijn blote kont mag laten zien, kan Hedlund alleen maar grinniken: “Dat kan me niets schelen. Ik weet zeker dat ik in mijn leven andere dingen heb gedaan die veel choquerender zijn.”
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Hollywood Hunk - Rijzende ster Garrett Hedlund is aantrekkelijk en niet preuts-


Reactie van Jorian dd. 31 december 2005
ik heb hem gezien in Troy als de neef van Achilles (Brad Pitt) hij zag er idd GOED uit :D


GERELATEERDMEER VAN JULIEN BEYLEMEEST GELEZEN VAN JULIEN BEYLE

Hollywood Hunk - Rijzende ster Garrett Hedlund is aantrekkelijk en niet preuts

Julien Beyle, in Media & entertainment op 02 januari 2021
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media