Woensdag 23 Jul
84949 users - nu online: 1235 people
Gay News : Editie : 275 : Al twee en twintig Amerikaanse staten met homohuwelijk

Printervriendelijke Pagina  Share

Al twee en twintig Amerikaanse staten met homohuwelijk
door Redaktie in Historie & Politiek , geplaatst op 22 juli 2014


De 22ste Amerikaanse staat met een homohuwelijk is alweer een feit. Een federaal rechter van de staat Wisconsin was van mening dat het verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is. Eerder gingen Pennsylvania, Oregon en Arkansas Wisconsin de laatste maanden al voor.

De federale rechter Barbara Crabb zij dat homo's moeten kunnen trouwen in Wisconsin, en dat het verbod daarop ongrondwettelijk is. Volgens haar uitspraak, die er kwam na een zaak aangespannen door een holebi huwelijks rechtenorganisatie in het belang van acht koppels, hebben homo's en lesbiennes evenzeer het recht om te trouwen dan hetero's.

De staats procureur J B Van Holen liet al weten dat hij in beroep gaat tegen de uitspraak. Maar dat houdt de eerste koppels niet tegen om al meteen te trouwen. Al enkele minuten na de uitspraak van Crabb stapten de eerste holebi koppels in het huwelijksbootje. En zelfs wanneer er een beroep komt waarbij de uitslag negatief zou zijn, blijven de reeds afgesloten huwelijken geldig, met dank aan de historische uitspraak van vorig jaar, waarbij het hoogste hof in de VS oordeelde dat alle homohuwelijken afgesloten in staten waar dat mogelijk is in de gehele VS worden erkend.

Ondertussen lopen er ruim vijftig rechtzaken in andere Amerikaanse staten tegen het homohuwelijks verbod, en  er is momenteel geen enkele staat meer waar niet zo'n zaak loopt. Velen gaan er vanuit dat het homohuwelijk binnen één jaar legaal is in de gehele VS.

Maar ook met de rechten van homo's gaat het vooruit. De Verenigde Staten blijven doorgaan met het voltooien van meerr gelijke rechten voor homo's. Onlangs werd door het Department of Veterans Affairs aangekondigd dat binnenkort homo & lesbische koppels die zijn gehuwd of een legaal partnerschap zijn, eindelijk gelijk aan gehuwde hetero koppels zullen zijn wat betreft een plaats op een militair kerkhof.


Tot op heden zorgde de ongelijkheid vaak voor schrijnende situaties. Al jaren lang konden alleen heteroseksuele echtgenoten van militairen, na hun dood naast hun echtgenoot worden begraven. Maar voor de vele homo en lesbische koppels gold daartoe een verbod.

Terwijl deze koppels vaak ook al vele, vele, jaren samen leefden en dus ook samen hun laatste rustplaats wilden delen, net zoals hetero koppels. Maar daar komt nu dus verandering in. Het Amerikaanse Department of Veterans Affairs deelde mede dat burgerlijke unie partners en gehuwde partners van hetzelfde geslacht van militairen en militair personeel, net zoals hetero's ook mogen worden begraven op een militair kerkhof.

Daarmee is het bovendien de eerste keer dat een federale instantie koppels van gelijk geslacht gelijk stelt aan hetero koppels. Ondertussen wordt er in het Amerikaanse Congres ook gewerkt aan meer uitbreidingen betreffende gelijke rechten voor homo's in het leger.

 
Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Al twee en twintig Amerikaanse staten met homohuwelijk

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 50.17.27.205Rubrieken:


Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts 18.

Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 275
Meer van Redaktie

:: Spotlight ::


La Demence


guide to better and more glamourous gay clubbing!


meer info |visit


:: Spotlight ::


Furball
meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2014 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren