Zondag 29 Nov
85539 users - nu online: 1211 people
Gay News : Editie : 291 : Veertien grote Internationale bedrijven komen op voor homo's

Printervriendelijke Pagina  

Veertien grote Internationale bedrijven komen op voor homo's

door Redaktie in Mode & Lifestyle , 29 november 2015


Veertien grote internationale bedrijven zijn onlangs samen gekomen om een business geleide coalitie te creëren ter ondersteuning van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en dat wereldwijd. Samen willen ze daarbij een vuist maken tegen holebi- en transfobie onrecht en discriminatie.

De veertien bedrijven zijn: American Express, AT&T, Brunswick, EY, Google, IBM, LinkedIn, Linklaters, MasterCard, McKinsey & Company, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered, Thomson Reuters en Virgin Group.

Wanneer bedrijven zich meer inzetten voor integratie en diversiteit zullen zij beter in staat zijn te concurreren met andere bedrijven op het vlak van tevreden en talentvolle medewerkers. Holebi en transgender wordt vaak geassocieerd met hogere niveaus van innovatie en meer effectieve samenwerking en teamwork. Mensen die werkzaam zijn in een open en diverse omgeving zijn meer tevreden wat leidt tot een hogere productiviteit.

Daarnaast wil men ook vooral bekijken wat men kan doen indien een bedrijf ook werkzaam is in landen met anti holebi wetten om de situatie van werknemers te verbeteren en er voor te zorgen dat ze ook beschermd worden tegen holebifobie, transfobie, discriminatie en onrecht. En bekijken of men werknemers uit die landen kan overtuigen daaraan mee te werken.

Dat dit laatste nodig is werd duidelijk uit een nieuw Amerikaans en Brits onderzoek waaruit blijkt dat bijna 50 % van de mensen een boycot zou steunen tegen een bedrijf dat werkzaam is in landen met anti holebi wetten. En meer dan de helft zou nooit gaan werken voor een bedrijf dat werkzaam is in landen met anti holebi wetten. En nog eens meer dan de helft zou niet op vakantie gaan in landen met anti holebi wetten. De veertien bedrijven zullen samen met nog anderen later samen komen en blijven strijden tegen homofobie, transfobie, discriminatie en onrecht in de bedrijfswereld.

Culturele verschillen kunnen geen reden zijn voor homofobie

De verdedigers van haat dragende wetten tegenover homo's kunnen zich niet langer blijven verschuilen achter culturele verschillen, dat zegt de Britse zakenman Richard Branson. Branson deed zijn uitspraak naar aanleiding van het feit dat 14 grote internationale bedrijven samen een vuist maken vormen om te zorgen voor gelijke rechten en minder discriminatie op de werkvloer.

Virgin Group van Richard Branson is één van de 14 bedrijven. De Britse zakenman zegt dat het al meermaals duidelijk is gebleken dat meer openheid, diversiteit, gelijke werknemers rechten voor iedereen, er toe bijdragen dat een bedrijf kan groeien. En natuurlijk is hij ook meer dan trots op zijn eigen Virgin Group die al langer gelijke rechten geeft aan zijn holebi en transgender werknemers.

Branson zegt dat het ook belangrijk is dat grote bedrijven die ook werkzaam zijn in andere landen zich niet langer laten doen door tegenstanders die zich beroepen op culturele verschillen waardoor ze hopen geen gelijke rechten te moeten geven aan homo's. "Het kan niet langer een argument zijn, het gaat om goed zaken doen en een goed economisch beleid voeren, zodat ook werknemers tevreden zijn, waardoor een bedrijf alleen maar kan groeien. Het argument van culturele bezwaren tegen gelijke rechten voor holebi's en transgenders kan niet langer opgaan," aldus de Britse zakenman.
 
 
gerelateerd
Petitie tegen onnodig dure hiv-medicijnen

Ploumen steunt internationale strijd voor LHBT-mensenrechten

Opmerkelijke documentaires over seksuele diversiteit op IDFA


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Veertien grote Internationale bedrijven komen op voor homos

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.87.36.100Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.


Sauna NieuweZijds
Gay Sauna Amsterdam


Meer uit Mode & Lifestyle
Meer uit nummer 291
Meer van Redaktie

Amsterdam Pride


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


Revelation


Brussel's Fetish Party

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2015 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren