Zaterdag 29 Nov
85141 users - nu online: 1757 people
Gay News : Editie : 279 : Kandidaat-Eurocommissaris spreekt zich uit voor homo-beleid

Printervriendelijke Pagina  

Kandidaat-Eurocommissaris spreekt zich uit voor homo-beleid

door Redaktie in Historie & Politiek , 28 november 2014


Vera Jourova, de Tsjechische kandidaat om Eurocommissaris te worden voor Justitie, Consumentenrechten en Gendergelijkheid, heeft zich duidelijk uitgesproken voor homo-emancipatiebeleid. Jourova deed dat in het Europees Parlement tijdens de hoorzitting over haar kandidatuur.

Jourova zou als Eurocommissaris een portefeuille krijgen met voor homo’s belangrijke beleidsonderdelen, zoals het invoeren van een Europese richtlijn om een einde te maken aan discriminatie, onder meer op grond van seksuele gerichtheid. Het Europees Parlement heeft al meermaals resoluties aangenomen waarin de Europese Commissie wordt opgeroepen deze richtlijn in te voeren, maar dat is op heden nooit gebeurd.

Jourova maakte de Europarlementariërs duidelijk dat zij van de invoering van deze anti-discriminatierichtlijn een prioriteit zal maken. Daarnaast wil Jourova ook Europese campagnes financieren om de sociale acceptatie van homo’s te helpen vergroten.

Verder heeft het Europees Parlement eerder dit jaar een zogenaamde EU  Routekaart aangenomen, waarin een groot aantal beleidsterreinen worden genoemd die een einde moeten maken aan homofobie en discriminatie op grond van seksuele gerichtheid en genderidentiteit. In die EU Routekaart wordt ook voor het eerst beleid ten gunste van mensen met een intersekse-conditie genoemd. Verder gaat het bijvoorbeeld om het in de hele EU erkennen van de huwelijken van paren van gelijk geslacht en van zogenaamde roze gezinnen.

Daarover heeft Jourova gezegd dat ze voor de implementatie daarvan een ‘concreet actieplan’ wil ontwikkelen in samenspraak met de EU-lidstaten. Ze gaat daarvoor samenwerken met de Nederlandse Eurocommissaris Frans Timmermans. Die zal verantwoordelijk worden voor het bewaken en bevorderen van fundamentele rechten en deed daarover in zijn hoorzitting bij het Europees Parlement een aantal duidelijke uitspraken – ook als het gaat om de positie van homo’s.

Jourova is inmiddels de nieuwe commissaris voor Jusitie, consumenten & Gender Equality.
 
Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Kandidaat-Eurocommissaris spreekt zich uit voor homo-beleid

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 50.17.66.61Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.

Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 279
Meer van Redaktie

RoB Flagship store


Leather, Rubber & Twisted gear

meer info |visit


Argos


Amsterdam's oldest cruise bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2014 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren