Woensdag 01 Oct
85061 users - nu online: 1567 people
Gay News : Editie : 277 : Obama verwelkomt Gay Games

Printervriendelijke Pagina  Share

Obama verwelkomt Gay Games
door Redaktie in Historie & Politiek , geplaatst op 01 oktober 2014


President Obama was te zien in een video waarin hij zijn support uit sprak voor de Gay Games in Cleveland, Ohio die in onlangs werden gehouden. Obama verwelkomde alle deelnemers van de Olympische spelen voor holebi's en transgenders, die bovendien ook openstaan voor heteroseksuelen.

Obama sprak over de vooruitgang die er is geboekt sinds het ontstaan van de Gay Games. De Gay Games waren van 9 tot 16 augustus.

Verder riep openlijk homo American Football-speler Michael Sam, aan de vooravond van de spelen atleten op zich in te zetten voor een groot internationaal onderzoek naar homofobie in de sportwereld. Sam is te zien in een video waarin hij andere sporters en atleten oproept deel te nemen aan het onderzoek, dat uiteindelijk bedoeld is om discriminatie in de VS en andere Engelstalige landen in kaart te brengen.

De Gay Games bestaan sinds 1982 en vinden om de vier jaar plaats. De eerste editie ging door in1982 in San Francisco. Het sport event telt ondertussen ruim 30 verschillende sporten. Naast het sportprogramma is er ook een omvangrijk cultuurprogramma met koor- en muziekuitvoeringen, tentoonstellingen en theater. De Gay Games van 2018 zullen doorgaan in Parijs, Frankrijk. De Gay Games werden destijds in het leven geroepen omwille van het feit dat het niet vanzelfsprekend is om het als openlijke holebi te maken in de sportwereld. Ondertussen is er nog steeds veel homofobie in de sportwereld, vooral in het voetbal.

Naast de Gay Games is er ook nog de World Outgames, die bestaan sinds 2006 en gaan om de drie jaar door. Vorig jaar gingen de World Outgames door in Antwerpen. De World Outgames van 2017 gaan door in Miami, USA.


19 Amerikaanse kerken mede sponsors van de Gay Games

De Amerikaanse United Church of Christ laat weten dat ze ook sponsor zijn van de 9de editie van de Gay Games (Olympische spelen voor holebi's & transgenders.

De United Church of Christ is samen met nog 18 andere kerk gemeenschappen sponsor van de Gay Games, waarvan acht afdelingen van de Episcopale kerk en verder afdelingen van de United Methodists, de Unitarians en gereformeerde Joden. De United Church of Christ is de oudste holebi & transgender vriendelijke kerk in de wereld. Ze kwamen al op tegen de criminalisering van homoseksualiteit in 1969, en de kerk staat achter het homohuwelijk sinds 2005.

De Gay Games organisatoren haalden 3 miljoen dollar binnen voor het evenement en de United Church of Christ zond een brief naar honderden gemeentelijke kerken om geld in te zamelen voor de spelen. De Gay Games bestaan sinds 1982 en vinden om de vier jaar plaats. Het evenement wordt georganiseerd onder het koepelverband van de Federation of Gay Games. De eerste (1982) en de tweede (1986) edities gingen door in San Francisco. De derde editie ging in 1990 door in Canada. En in 1998 organiseerde Nederland de vijfde editie. De Gay Games staan in tegenstelling tot andere grote sport evenementen open voor iedereen, dus ook heteroseksuelen kunnen deelnemen. Waarom aparte spelen? Omdat holebi's nog steeds niet algemeen aanvaard worden in zowel de amateur als professionele sportwereld, en veel holebi's en transgenders helemaal zichzelf willen zijn, ook tijdens het sporten.

 
Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Obama verwelkomt Gay Games

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.80.231.177Rubrieken:


Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.

Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 277
Meer van Redaktie

:: Spotlight ::


Adonis


Private cabins


meer info


:: Spotlight ::


Bronx


Well known gay shop


meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2014 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren