Donderdag 23 Oct
85096 users - nu online: 1343 people
Gay News : Editie : 278 : Berlijns homo-burgemeester neemt afscheid

Printervriendelijke Pagina  Share

Berlijns homo-burgemeester neemt afscheid
door Redaktie in Historie & Politiek , geplaatst op 22 oktober 2014


De openlijk homoseksuele burgemeester van Berlijn, Klaus Wowereit, heeft aangekondigd dat hij eind dit jaar zijn functie zal neerleggen.

Tijdens een persconferentie liet hij weten dat hij zelf heeft besloten te vertrekken en helemaal uit de politiek te stappe, het waarom liet hij in het midden. Op 11 december zal een nieuwe burgemeester worden gekozen en volgens ingewijden maakt de eveneens openlijk homoseksuele Jan Stöß een grote kans.

Nadat hij in 1973 zijn diploma aan de Ulrich-von-Hutten-Oberschule in Berlijn behaalde, begon Wowereit een studie rechten, die hij in 1981 afsloot. Sinds 1992 leeft Wowereit samen met de neurochrirurg Jörn Kubicki.


Wowereit werd bekend door als eerste Duitse toppoliticus publiekelijk voor zijn homoseksuele voorkeur uit te komen. Hij deed tijdens een rede voor het SPD-partijcongres in 2001 met de oneliner: "Ich bin schwul - und das ist auch gut so" ("Ik ben homo - en dat is ook goed zo."). Deze uitspraak is sinds dien een veel gebruikte 'kreet' binnen de Duitse homogemeenschap.

Veel homo-organisaties lieten weten dat Wowereit veel heeft betekend voor de emancipatie van homo's in heel Duitsland. Hij heeft een beslissende rol gespeeld om van Berlijn een open en homovriendelijke metropool te maken, aldus een woordvoerder van de homogemeenschap in de Duitse hoofdstad.

 
Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Berlijns homo-burgemeester neemt afscheid

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.211.219.178Rubrieken:


Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.

Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 278
Meer van Redaktie

:: Spotlight ::


Sexy


Trendy gay parties


meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2014 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren