Vrijdag 22 mei
85330 users - nu online: 1056 people
Gay News : Editie : 285 : Hetero tiener jongens meer homofoob

Printervriendelijke Pagina  

Hetero tiener jongens meer homofoob

door Redaktie in Mode & Lifestyle , 22 mei 2015


Uit een Australische studie blijkt dat ondanks het feit dat er veel steun is voor het homohuwelijk, de boodschap: 'Het is oké om homo of lesbisch te zijn', nog steeds niet aankomt bij jongeren.

Uit het onderzoek door BeyondBlue blijkt dat één op drie tiener jongens geen vrienden wil zijn met een homo of lesbienne en twee derde van de tiener jongens zegt dat ze al eens getuige waren van homofobisch pesten.

Het Australische nationale depressie initiatief BeyondBlue ondervroeg 14 tot 17 jarige jongens. Uit het onderzoek bleek ook dat één op vijf het nog steeds moeilijk vind om een homo hetzelfde te behandelen als een hetero. En zes op tien zeggen dat ze persoonlijk al eens getuige waren van homofobische pesterijen, en vier op tien was getuige van homofobisch gepest via sociale media.

Verder zegt één op vier dat het gebruik van woorden als 'homo', 'dyke' of 'verward' om iemand te beschrijven die homo of lesbisch is, niet zo heel slecht bedoeld is. Ook één op vier zegt dat het niet erg is iemand 'homo' te noemen wanneer die geen homo is. Vier op tien jongens gaven aan zich ongemakkelijk te voelen in de nabijheid van een homo jongen, en evenveel zegt een probleem te hebben wanneer iemand in hun vriendenkring homo zou blijken te zijn.

BeyondBlue komt met de cijfers om hun campagne 'Stop Think Respect, Left Hand', onder de aandacht te brengen. Waarbij men de boodschap wil verspreiden dat iemand pesten omdat hij homo is even dom is als iemand pesten omdat hij linkshandig is. Want het is eigenlijk nog niet zo heel lang geleden dat mensen die linkshandig zijn werden uitgesloten en zelfs gepest.

Vooral omdat vanuit religie werd gesteld dat links zijn des duivels was. BeyondBlue zegt dat de campagne heel erg nodig is omdat eerder ook al bleek dat homofobie onder jonge heteroseksuele jongens erg aanwezig is. En men weet ondertussen dat er veel meer zelfmoorden zijn onder holebi jongeren dan onder hetero jongeren, ook dat wil men tegen gaan.
 
gerelateerd
Boy Scouts gaan in overtreding door toestaan homo als leider

Amerikaanse staat verwerpt homofobe wet

Roddel nieuws


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Hetero tiener jongens meer homofoob

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.166.46.226Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.

Meer uit Mode & Lifestyle
Meer uit nummer 285
Meer van Redaktie

La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2015 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren