Vrijdag 24 Oct
85098 users - nu online: 1378 people
Gay News : Editie : 278 : Homo's nu ook welkom bij parade New York

Printervriendelijke Pagina  Share

Homo's nu ook welkom bij parade New York
door Redaktie in Historie & Politiek , geplaatst op 24 oktober 2014


Voor het eerst mogen volgend jaar homo's als aparte groepering meelopen met de traditionele parade in New York op St. Patrick's Day. Het verbod op deelname van gays was een politieke splijtzwam geworden in de Amerikaanse stad.

Zo weigerde de democratische burgemeester De Blasio dit jaar mee te lopen met de parade en trok sponsor Guinness zich om dezelfde reden terug. Het organisatiecomité van de parade heeft nu besloten om de club van homoseksuele medewerkers van NBC Universal, de televisiezender die de filmbeelden van de parade verzorgt, onder hun eigen vaandel toe te laten tot de parade.

Op 17 maart 2015 gaan de New Yorkers weer de straat op voor de 253ste parade op de feestdag van Ierse beschermheilige. Daaraan kunnen alle New Yorkers meedoen, niet alleen degenen met Ierse voorouders. De optocht van verklede ambtenaren, politici, doedelzakspelers en politici trekt honderdduizenden naar 5th Avenue.

Homo's mochten eerder wel meelopen, maar dan met collega's of andere organisaties. Daarbij moest hun seksuele geaardheid verborgen blijven. De New Yorkse kardinaal Timothy Dolan zegt de modernisering te ondersteunen. "Ik weet dat er duizenden gays meelopen in de parade. En daar ben ik blij mee", aldus Dolan.

 
Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Homo's nu ook welkom bij parade New York

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.83.103.17Rubrieken:


Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.

Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 278
Meer van Redaktie

:: Spotlight ::


Thermos Beautysalon


Beauty service, hairdressing & hair removal


meer info |visit


:: Spotlight ::


Bed & Breakfast 62


Two deluxe bedrooms in historic Townhouse


meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2014 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren