Dinsdag 25 Nov
85140 users - nu online: 1680 people
Gay News : Editie : 279 : Minister Bussemaker maakt afspraken met gemeenten over homo-emancipatie

Printervriendelijke Pagina  

Minister Bussemaker maakt afspraken met gemeenten over homo-emancipatie

door Redaktie in Historie & Politiek , 24 november 2014


Minister Jet Bussemaker heeft met 37 gemeenten afgesproken dat zij zich de komende twee jaar extra gaan inspannen om de sociale acceptatie van LHBT’s te vergroten. Deze zogenaamde Regenboogsteden trekken er geld voor uit en zetten zich in om kleinere gemeenten in de regio te informeren over hun aanpak.

Dat hebben de gemeenten op de Nationale Coming Out Dag 2014 afgesproken met minister Bussemaker, de coördinerend bewindspersoon voor het homo-emancipatiebeleid. Wethouders van de 37 gemeenten ondertekenden in het gemeentehuis van Nijmegen de intentieverklaring ‘Regenboogsteden’ om dit beleid te gaan uitvoeren.

Minister Bussemaker is verheugd met de samenwerking. “In de gemeenten moet het gebeuren. Daar moeten lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders zich, net als ieder ander, veilig kunnen voelen. Daar vindt de acceptatie plaats. Dus daar, dichtbij de mensen, moeten vooroordelen, pesten en discriminatie worden aangepakt.’’

De gemeenten hebben met de minister afgesproken dat zij de sociale acceptatie zullen meten en goede voorbeelden zullen delen. Ook wordt van de gemeenten verwacht dat zij beleid maken op het gebied van veiligheid, pesten, weerbaarheid en sociale acceptatie van hun homo-inwoners.

Voor een periode van tweeënhalf jaar stelt minister Bussemaker extra budget beschikbaar voor het voeren van lokaal seksuele diversiteitsbeleid. Van de Regenboogsteden wordt verwacht dat ook zij een financiële bijdrage leveren.

Het beleid met de Regenboogsteden is een vervolg op dat met de zogenaamde Koplopergemeenten en sluit aan op het internationale Rainbow Cities Network.
 
Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Minister Bussemaker maakt afspraken met gemeenten over homo-emancipatie

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.81.216.254Rubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.

Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 279
Meer van Redaktie

TransScreen Transgender Filmfestival
meer info |visit


Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2014 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren