Donderdag 21 Aug
85001 users - nu online: 1620 people
Gay News : Editie : 276 : Enschede ondertekent Verklaring van Dordrecht

Printervriendelijke Pagina  Share

Enschede ondertekent Verklaring van Dordrecht
door Redaktie in Algemeen , geplaatst op 21 augustus 2014


De gemeente Enschede heeft de Verklaring van Dordrecht ondertekend. De verklaring is in 2013 opgesteld door Transgender Netwerk Nederland (TNN) met als doel de emancipatie van transgenders op de werkvloer te bevorderen. De ondertekening valt samen met de invoering van de transgenderwet, die het mogelijk maakt de geslachtsregistratie bij de gemeente gemakkelijker aan te passen.

COC Twente Achterhoek en gemeente Enschede luiden de invoering van de transgenderwet op dinsdag 1 juli in met een lunch bij de afdeling burgerzaken. Tijdens de lunch is de Verklaring van Dordrecht ondertekend. En: voor het eerst wordt de geboorteakte van Enschedese transgender Aafke Bierenkamp op het stadskantoor aangepast.

COC Achterhoek-Twente: “Voor ons is het een belangrijke dag. Tot nog toe bepaalde je geboorteaangifte je leven. Stel je voor je, bent dus nu vrouw, ooit geboren als man en krijgt dan officiële brieven die beginnen met: Geachte heer…… Het voelt alsof je nooit echt geaccepteerd bent zoals jij werkelijk bent. Transgenders stuiten ook op hun werk en zelfs in de zorg op veel onbegrip. Reden om met een uitgebreid programma deze dag te vieren.”


Het belang van de nieuwe wet

Transgenders die gebruik willen maken van deze wet kunnen bij de gemeente een aanvraag doen om hun geslacht om te zetten. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt daarvoor een aantekening in de geboorteakte. Tegelijkertijd kan ook de voornaam gewijzigd worden. Is die wijziging eenmaal doorgevoerd kan er een nieuw identiteitsbewijs aangevraagd en aangemaakt worden. Patrick Welman, wethouder Economie en Werk: “In Enschede vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt om dat te uiten. Deze wet juichen wij dan ook van harte toe. Mensen hebben een geestelijk en lichamelijk zwaar proces doorgemaakt om uiteindelijk te kunnen zijn zoals ze zich voelen. Ik kan me voorstellen dat het laatste stukje, de correcte inschrijving in de burgerlijke stand, dan de ultieme bevestiging van het hele proces is.”

 
Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Enschede ondertekent Verklaring van Dordrecht

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.226.206.205Rubrieken:


Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 18.

Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 276
Meer van Redaktie

:: Spotlight ::


Ebab - locatie Lijnbaansgracht


Ebab, Enjoy Bed And Breakfast


meer info |visit


:: Spotlight ::


ITC Hotel


Centrally located near the main gay areas


meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2014 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
RSS Issuu
Abonneren
zelfstandige Escortboys
CMI
Neem contact op
Adverteren